Jeste svetska kriza i virusi napadaju sa velikim brojem mutacija, ali vreme je i godišnjih odmora. Duga je bila radna godina. Dok se dvoumite između afričke obale i turske ili tvrdo prebirate po platnim karticama ne biste li nekako skoknuli do Tajlanda, tamo se negde u belom svetu privode kraju pripreme za pravo egzotično putovanje. Nezaboravno, pravo svemirsko. Od naredne godine, dakle, već za nekoliko meseci, moći ćete da se ukrcate na čuveni SS2 svemirski brod, poletite u svemir zajedno sa još petoro turista, dva i po sata posmatrate Zemlju sa visine od 110 km i nekoliko minuta iskusite to čuveno bestežinsko stanje. Ceo aranžman uključuje i nekoliko dana priprema za let. E, ovaj deo mora da je pravi događaj! A, mesto okupljanja je svemirska luka u gradu Upam, Nju Meksiko.

Dakle, strpite se ovo leto zarad pravog putovanja. U stvari, možda ćete morati da se strpite nekoliko leta kako biste Virdžingalaktiku za ovaj aranžman uplatili 190.000 dolara (ili, ako vam je lakše, 115.000 funti). Dodajte i par hiljada za prevoz do Upama, džeparac, neki suvenir koji će vas sa TV police sigurno ostatak života podsećati na svemirsko putovanje i trošak koji se ne zaboravlja, ali zbog kojeg se ne kaje.

Jedna je dobra, a druga loša vest vezana za ovakav turistički aranžman. Prva (loša) je ta da ćete morati da se registrujete kako biste uopšte došli na listu čekanja, pošto je trenutno na toj istoj listi već 100.000 potencijalnih putnika. Druga, dobra vest, je ta će cena sigurno pasti dok dođete na red da se ukrcate na SS2. Možda nećete morati da prodajete dva stana. Verovatno ćete za nekoliko godina u tri koraka kod vaše banke podići namenski kredit i via svemir. Smejte se. Tako smo se smejali pre desetak godina kada smo slušali priče o internetu.

Dan otvorenih vrata u Berlitz centru

Dan otvorenih vrata u Berlitz centru za strane jezike 22. maja Škola stranih jezika Berlitz organizuje Dan otvorenih vrata u svom centru u ulici Vladimira Popovića 44, u petak, 22. maja u 18h. Svi naši gosti imaće priliku da se upoznaju sa programom letnjih intenzivnih kurseva, Berlitz metodom rada, materijalom, i predavačima na besplatnim demo…

7

Predstava

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into…

1

Frizerska akademija Goran M-Helix

Osnovana je sa namerom da frizerski zanat podigne na nivo nauke i umetnosti…