Festival studentskog filma održaće se od 18. do 21. marta u Muzeju jugoslovenske kinoteke gde će filmove predstaviti mladi autori iz celog sveta.

Selektor festivala je Srđan Golubović, a ove godine za učešće je konkurisalo ukupno 109 filmova. Reditelji Rajko Grlić iz Hrvatske i Stefan Arsenijević iz Srbije svečano će otvoriti festival, a prvi prikazan film biće ruski ‘Zarobljenik’ Alekseja Učitela.

Grlić će održati i predavanje o filmskoj gramatici u Kulturnom centru Grad, a posle otvaranja u Kinoteci, očekuje vas bend Valentina and Chain Reaction, kao i DJ Miss Millie / Miljana Krasić.

Program u Kinoteci obuhvata filmove studenata iz Srbije ‘Bez traga’ -Maša Nešković, ‘Zlatna igla’ – Ognjen Isailović, ‘Paprikarenje’ – Ivan Pecikoza, ‘Mrtav čovek ne štuca’ – Miloš Ajdinović, ‘Puls’ -Damir Romanov, ‘Četvrtak’ – Nikola Ljuca i ‘Skriveno’ -Senka Domanović.

Najviše filmova koji će biti prikazano dolazi iz Nemačke, ali biće tu i filmova studenata iz Češke, Švedske, Kanade, iz Argentine…

U revijalnom programu pogledajte filmove ‘Braća’, ‘Ne znam’, ‘Zadatak 10 minuta’, ‘Mamac’, ‘Živan Pujić Jimmy’, ‘U školi’, ‘Zvezda 3’, ‘Yugo’ i ‘Dobro jutro, Petrović Petre’, ‘Najbolje u čoveku’…