Popularni koktel Long Ajlend- Long Island Iced Tea- nastao je u Americi u vreme kada je alkohol bio zabranjen u ovoj zemlji. Kako se alkohol meša sa koka-kolom, ovo piće na prvi pogled liči na ledeni čaj. Ipak, neki veruju da ga je osmislio jedan barmen koji je radio u baru na long Ajlendu u Njujorku.

Postoji više načina da se napravi ovaj koktel, ali svaki podrazumeva dosta alkohola. Za ovaj hladni napitak potrebni su vam sledeći sastojci:

2 cl džina
2 cl tekile Silver
2 cl ruma
2 cl vodke
1 cl  Triple Sec likera
2 cl soka od limuna
koka- kola

Sve sastojke dobro izmućkati u šejkeru, staviti u času i dodati šest kockica leda koje ste napravili od koka-kole, a ne od vode, kako se koktel ne bi razblažio. Potom do vrha čaše preliti koka-kolom i ukrasiti limunom sa strane.

Dan otvorenih vrata u Berlitz centru

Dan otvorenih vrata u Berlitz centru za strane jezike 22. maja Škola stranih jezika Berlitz organizuje Dan otvorenih vrata u svom centru u ulici Vladimira Popovića 44, u petak, 22. maja u 18h. Svi naši gosti imaće priliku da se upoznaju sa programom letnjih intenzivnih kurseva, Berlitz metodom rada, materijalom, i predavačima na besplatnim demo…

7

Predstava

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into…

1

Frizerska akademija Goran M-Helix

Osnovana je sa namerom da frizerski zanat podigne na nivo nauke i umetnosti…